Positiv respons på UGL 2008

Vi har vid flera tillfällen fått positiv respons på nya UGL 2008 både från handledare, deltagare och blivande deltagare. Den äldre versionen har varit mycket uppskattad och det verkar som att den nya versionen kommer att fortsätta det arvet.

Det fanns vad vi förstod en del motstånd mot införandet av den nya UGL-versionen bland handledare som i många år arbetat med tidigare versioner. Det kan säkert ha flera orsaker, men det känns nära till hands att titta på det ur ett förändringsperspektiv. När förändringar sker kommer det alltid att finnas ett motstånd. Vissa människor kommer att motarbeta förändringen, till exempel av rädsla för det okända.

I den nyare versionen har också handledarnas arbete förändrats något och det är vår tro att det ställer krav på annorlunda och ytterligare kompetenser bland de som utbildar i UGL. Som sagt i inledningen dock, övervägande positiv respons från många håll.

Om du är intresserad av psykologin i förändring finns det gott om teorier att förkovra sig i liksom böcker. En som vi varmt kan rekommendera om du inte redan läst den är “Vem Snodde Osten”. Den är lättläst, humoristisk och mycket träffsäker på delar av dynamiken när förändringar sker. Vi törs garantera att du kommer att känna igen dig själv och/eller andra i det du läser och emellanåt inte kunna låta bli att dra på smilbanden åt det hela.

Den ingår inte som litteratur i UGL på något sätt, men utgör en god bok att läsa tillsammans och sedan reflektera över till exempel i ett team eller bland en grupp ledare.

Andra bloggar om: ,

Om du vill bokmärka detta inlägg föreslår vi en av följande tjänster: 
Add This! del.icio.us Digg Facebook Google Simpy Technorati Pusha

2 kommentarer to “Positiv respons på UGL 2008”

 1. Mimmi Dahlström säger:

  Hej!
  Hittade just denna UGL-Blogg!
  Vem är du som bloggar?
  Hittar ingen avsändare men jag har kanske letat dåligt :o)

 2. Markus Amanto säger:

  Hej Mimmi!

  Tack för din kommentar, eller fråga snarare kanske. Markus Amanto heter jag som skriver de flesta av inläggen här. Hette tidigare Eriksson i efternamn, men bytte i samband med att jag gifte mig.

  Jag tror inte att du letat dåligt :o) Det finns en länk i listan till höger som heter Om ugl2008.se, men dels är det nog lätt att den försvinner i mängden av länkar där samt att jag nu såg att den endast är synlig på första sidan.

  Så det är inget fel på din synskärpa! Ska se vad vi kan hitta på för att göra det lite lättare att se vem som bloggar…

  Skickar dig också ett mail vid tillfälle på mailen du lämnade.

Lämna en kommentar

*
För undvika så kallat automatiserat Spam och för att bevisa att du är en verklig person (inte en Spam robot), vänligen fyll i säkerhetsordet som visas på bilden.
Anti-spam imageTillbaka till första sidan