Utbildningstillfällen för UGL-handledare

Nu har utbildningstillfällena för fortbildning av UGL-handledare inletts med inriktning på den nya UGL 2008. Tillfällena som är tre dagar kommer att pågå i över ett års tid så att alla handledare som önskar certifiera sig för det nya konceptet skall ha möjlighet att göra det.

UGL 2008 är som nämnt tidigare en uppgradering och utveckling av det nuvarande UGL-konceptet. Mer information om skillnaderna mellan hur utbildningen i dag utvecklar ledare och medarbetare jämfört med hur det kommer att bli framöver kan du läsa här på denna sajt och på Försvarshögskolans hemsida. Länk till den senare finner du till höger.

På FHS sajt kan även du som är UGL-handledare läsa mer om datum, plats och kostnad för omcertiferingarna.

Andra bloggar om: ,

Om du vill bokmärka detta inlägg föreslår vi en av följande tjänster: 
Add This! del.icio.us Digg Facebook Google Simpy Technorati Pusha

2 kommentarer to “Utbildningstillfällen för UGL-handledare”

 1. Johan Svenonius säger:

  Hej!

  Lernia är intresserat av att certifiera ytterligare ett par personer för UGL-handledning. De nu aktuella är inte sedan tidigare certifierade. Vilka krav ställs och hur går vi tillväga?

  Bästa hälsningar
  Johan Svenonius
  Platschef Stockholm
  Lernia Utbildning AB
  Tel 0730-69 77 78

 2. Markus Eriksson säger:

  Hej Johan!
  Tack för ditt inlägg. Lämpligen gå till Försvarshögskolans hemsida som du finner länken till på framsidan av denna blog. Leta dig fram till utbildningar och UGL. Där finns information om utbildningsstegen som består i att delta i UGL själv, sedan delta i fördjupningskursen FUGL, Fördjupad Utveckling Grupp och Ledare som är 2×5 dagar. Sedan ansöker man till handledarutbildning HUGL, Handledare Utveckling Grupp och Ledare. Efter att blivit godkänd där genomför man en examination, som en uppkörning, då man genomför en UGL-kurs tillsammans med en erfaren handledare.
  För dem som vill utbilda sig till handledare nu kommer de att per automatik att bli certifierade för det nya UGL 2008 efter godkänd utbildningsgång.
  För befintliga UGL-handledare finns information på inläggen i denna blog om hur de kan “uppgradera” sig.

Lämna en kommentar

*
För undvika så kallat automatiserat Spam och för att bevisa att du är en verklig person (inte en Spam robot), vänligen fyll i säkerhetsordet som visas på bilden.
Anti-spam imageTillbaka till första sidan